Geertje's Hoeve Haarzuilens
We zitten vlak bij Utrecht

Groepsactiviteiten 

Een uitje voor je familie, collega’s of vrienden. Geertje’s Hoeve biedt veel variatie voor jong en oud met mooi en ‘slecht’ weer. Gezellig samen zijn of juist wat actiever bezig zijn. Het kan allemaal.

Je kunt de activiteit combineren met een lunch of afsluiten met een lekkere maaltijd.  

Boerenquiz    

Duur: +/- 1 uur    
Prijs: € 5,- p.p.    
Min. 10 pers.
Even een frisse neus en activiteit voor de groep. Beantwoord de vragen in groepjes en speur over de boerderij. Je mag overal met je neus in. Beantwoord de vragen over de geiten, kaasmakerij, het landschap... Met ludieke en serieuze vragen vormt de boerenquiz een gezellig intermezzo. De boerin kijkt na. Met prijsjes voor de beste boerenquizers. 

Workshopje boter maken

Duur: 45 min     
Prijs: € 7,95 p.p.
Min. 15 personen                        
Een leuke intermezzo workshop. In een korte rondleiding vertellen we over de geschiedenis van het boter maken, onze geiten en kaasmakerij. Aan de slag! Blijkt nog best hard werken. Gelukkig wordt het muzikaal ondersteund. Afsluitend sapje met koek en eigen boter!    

Rondleiding          

Duur: 1 uur
Prijs: € 100.- p/groep        
Tijdens de rondleiding laten wij het reilen en zeilen van de boerderij zien met o.a. de kaasmakerij, het geiten melken en de varkens. Je gaat met de boer op pad. Geschikt voor jong en oud. We willen iedereen erbij betrekken. We laten het geiten melken zien en vertellen over het ambachtelijk proces van kaasmaken. Misschien wil je zelf nog even proberen te melken? Er valt oneindig te vertellen over 't leven op de boerderij!

Boeren mini golf            

Duur: 1 uur
Prijs: € 3,50 p.p.    
In de zomermaanden kun je boeren mini-golfen op de boerderij. Volg het parcour met negen holes. Sla tussen de trekker banden door, langs de melkbussen en om de kraan heen. Een heerlijk familiespel met klompensticks. (Mei t/m September) 

Boerenklootschieten

Duur: 1 - 1,5 uur
Prijs: € 9,95 p.p. ('kloot' verloren? € 15,-)

Dit eeuwenoude boerenspel werd in de 16e eeuw al gespeeld. De oorspronkelijke naam van het spel is kluitje gooien. Daarna werd het klootje gooien en uiteindelijk ontstond klootschieten. Het doel van het spel is om een bepaalde afstand te overbruggen in zo min mogelijk onderhandse worpen. Eigenlijk maak je al spelende een heerlijke wandeling rondom de boerderij. Er is tijd om bij te kletsen. Je krijgt van ons een speluitleg, ballen en reserveballen, een routekaartje, een sapje en lekkere versnapering voor onderweg.

Geertjes Golf    

Duur: 1- 1,5 uur    
Prijs: € 9,95 p.p.    
Min. 8 personen                    
De gezellige boerenversie van het golfspel. Als groep blijf je bij elkaar. Al ‘klompengolfend’ wandelt de groep door landgoed Haarzuilens. Onderweg is er pauze met een sapje en wat lekkers. Geschikt voor jong en oud en om tussendoor lekker bij te kletsen. 

Petje op, petje af         

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 15.- p.p. (incl. drankje en borrelhapje)                
Petje houden: + € 3,-    
Min. 15 pers.
Rondleiding van de boer over de boerderij (30/40 min). Bij terugkomst in het restaurant is er een borreltje en kaasplateau’s/nootjes. Daarna start de boerin de boerenquiz. Als quizmaster stelt ze vragen met een boerenkennistintje. Hoeveel spenen heeft een varken? Iedereen krijgt een boerenpetje of boerinnenkapje op om antwoord mee te geven. Uiteindelijk is er een heuze prijs voor de winnaars.

Boerenfreubel        

Duur: 1 uur    
Prijs: € 15.- p.p.    
Min. 8 personen        
Een uurtje ontspannen ‘freubelen’ met natuurlijke materialen met een boereninsteek. ‘Eetbare dakpan’. Leuk om te zien en lekker voor de vogels. ‘Vrolijke voorjaarstakken’ Elk seizoen staat in het teken van een andere workshop. Het resultaat na deze gezellige activiteit zal je verbazen. Van eenvoudige natuurlijke materialen maak je de mooiste creaties.

Op pad met de polderwachter

Duur: 1 - 1,.5 uur
Prijs: € 15.- p.p.
Min. 10 personen

Een prachtige wandeling maken op landgoed Haarzuilens is niet moeilijk. Maar dit is er een om niet meer te vergeten. De polderwachter maakt wandelingen in de polder, op klompen met een polsstok. De polderwachter is een wandelend kunstwerk en vertelt verhalen. Mooie, spannende verhalen en af en toe een indrukwekkende gebeurtenis. Uw ‘beeld van de polder’ zal na de wandeling nooit meer hetzelfde zijn. Inclusief mini polsstok clinic als jullie dat leuk vinden. Hoeft niet mag wel.

Boerenspelen     

Duur: 1,5 – 2 uur    
Prijs: € 20.- p.p.
Kids 3-10 jr: €12,50 p.p.    
Min. 20 pers.                    
Gezellige sport en spel voor jong en oud. Eerst een korte rondleiding over de boerderij. Daarna gaan we spelen. Zaklopen, geit melken, kruiwagenrace, touwtrekken, estafetterace, etc. Tussendoor een sapje en na de puntentelling volgt de prijsuitreiking. Boerenspelen kan gemoedelijk en/of sportief ingezet worden.  

Kaasje maken workshop

Duur: 2,5 – 3 uur
Prijs € 20.- p.p.    
Kids 0-5 jr: gratis
Kids 5-10 jr: 12,50 p.p.    
Kinderfeestje: € 15,-p.p.
Min. 10 personen
Hier leert u een eigen kaasje te maken, die u aan het eind ook mee naar huis mag nemen. Tijdens het rusten van de kaas wordt er een rondleiding gegeven en is er een sapje. Ideaal programma met ‘inhoud’ en ‘kletsruimte’ voor families, kinderfeestjes en teamuitjes. Grote groep? Vraag een offerte aan. 

workshop klomp schilderen

Duur: 1 uur
Prijs: € 20,- p.p.
minimaal 10 personen

Leuk voor jong en oud. Met elkaar bezig zijn en al gezellig keuvelend te komen tot een mooi resultaat.

Van oudsher worden klompen versierd met de streekeigen patronen. Nu kunt u zelf uw eigen creativiteit erop loslaten. En creatief of 'niet' creatief...... het wordt altijd mooi. We hebben al vaak gehoord; 'ik wist niet dat ik zo creatief was'.
Er zijn vele patronen waar je uit kunt kiezen om op de klomp te zetten om vervolgens in te kleuren. Natuurlijk kun je ook uit de losse pols iets maken. Aan het einde van de workshop krijg je de klomp mee naar huis.

Clinic Polsstokspringen

Duur: 2 uur
Prijs: € 25,- incl hapje en drankje op springlocatie vlak achter de boerderij

Polsstokspringen is gerust een flinke uitdaging te noemen. Deze traditioneel oerhollandse sport kun je ook uitoefenen op `n heuze wedstrijdschans achter de Geertje's Hoeve. Met ervaren polsstokspringers (twee instructeurs afhankelijk van het aantal personen) om het kunstje goed uit te leggen wordt u stapje voor stapje meegenomen op het polsstokspringavontuur. Allereerst oefenen op de 'zandbaan' en voor wie de smaak al gaandeweg te pakken krijgt volgen er nieuwe uitdagingen. Deze clinic is ook leuk om bij te wonen voor eventuele niet springers. Alles mag niks moet. Tussendoor is er op locatie een drankje en een hapje. Wie durft dit unieke avontuur aan!?

Geitjes voeren    

Duur: kwartiertje
Prijs: € 1,30 p.p.    
Het lijkt misschien gek, maar echt geiten voeren is leuk voor jong en oud!

Wandelingen        

Geertjes Hoeve ligt midden op landgoed Haarzuilens, Rondom de boerderij liggen prachtige wandelpaden en er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Zo wandelt u bijvoorbeeld door de boomgaard in een kwartiertje naar Kasteel de Haar of je wandelt over ’t Natte Land. Een avontuurlijke wandeling van 3 km.

Fietsen

Een prachtige fietstocht maken is bij Geertje's Hoeve niet moeilijk met landgoed Haarzuilens en 't Groene Hart als achtertuin. Er zijn oneindig veel fietsmogelijkheden. We werken samen met fietsverhuur uit Haarzuilens voor als u zelf geen fietsen mee kunt brengen. Fietsverhuur Verhoeft beschikt over ca 45 fietsen, 7 tandems en 6 steps. Prijzen in overleg ook afhankelijk van het aantal  en soort gehuurde fietsen. We helpen graag mee bij het uitzoeken van een geschikte route.

 

 

 

Reserveer hier uw activiteit: