Geertje's Hoeve Haarzuilens
We zitten vlak bij Utrecht

Meer over geitenvlees

Biologisch geitenvlees

Biologisch geitenvlees staat bij steeds meer restaurants als ware delicatesse op de kaart. In het buitenland staat geitenvlees al veel langer bekend als een culinaire delicatesse. Gelukkig ontdekken steeds meer consumenten de bijzondere smaak van dit vlees, dat met name door het biologische houderijsysteem een ware smaaksensatie geeft.

Het feit dat het vlees biologisch is, heeft een duidelijke meerwaarde. De dieren hebben meer ruimte, weidegang en biologisch voer gehad. De leefomstandigheden en voeding van het dier bepalen met name de smaak en structuur van het vlees. Aan het vlees is direct te zien dat het dier veel beweging heeft gehad. 

Geertjes Hoeve verkoopt Chevonvlees van geiten van 5 tot 7 maanden. Dit lam heeft naast biologische melk ook ruwvoer en granen gehad. Het lam heeft kunnen genieten van een buitenruimte. Door de beweging heeft het lam al meer spieren ontwikkeld, wat terug te zien is in de structuur van het vlees. Het vlees krijgt meer karakter en ontwikkelt net als wild, een heel eigen smaak. Deze wordt nog versterkt doordat het vlees na de slacht is gerijpt.

Met de aanschaf van biologisch geitenvlees koopt u een bijzonder smakelijk stuk vlees met een hele eigen milde smaak dat nergens mee te vergelijken is. Bovendien levert u een bijdrage aan het rondzetten van de geitenhouderijsector. Het vierkant verwaarden van alle aspecten van de geitenhouderij. Bovenal is het een heerlijke ontdekking.