Geertje's Hoeve Haarzuilens
We zitten vlak bij Utrecht

Meest gestelde vragen

Kunnen we alleen in groepsverband komen of ook individueel?

Iedereen is van harte welkom. Dus ook als u alleen komt, met uw kleinkinderen, met uw partner etc.

We zijn geopend van woensdag tot en met zondag. Zie ook de openingstijden. . We vragen bovendien geen entree! Voor grote groepen kunnen maken we ook graag een uitzondering op de openingstijden. Neem hiervoor contact met ons op.

Is er ook een groepsruimte?

Jazeker! Met volop mogelijkheden. Zie ook familiefeestjes  of bekijk hier de mogelijkheden voor  zakelijke groepen

Wanneer worden de eerste lammetjes geboren?

Eind februari

Wanneer kunnen er flesjes worden gegeven?

Wanneer we kunnen beginnen met flesjes geven is afhankelijk van het aantal lammetjes dat geboren is en hoe oud ze zijn. Meestal worden de eerste lammetjes eind februari/ begin maart geboren. Half maart beginnen we voorzichtig met de flesjes en dit gaat door tot en met de herfstvakantie. Daarna worden ze te groot en kunnen er nog wel bakjes bix gevoerd worden (dit kan overigens het hele jaar door)

Lees hier meer over het flesjesbeleid op de boerderij

Wanneer kunnen er ponyritjes worden gemaakt?

Ponyritjes zijn een feest voor de kinderen. Wij proberen dan ook elke doordeweekse middag en elke weekenddag ponyritjes aan te bieden. Omdat dat een hele organisatie is vragen we uw begrip mocht het voorkomen dat het ons niet lukt. De ponymeiden komen vrijwillig, dus soms hebben we ineens niemand. De dames in de winkel verkopen de ponymuntjes en zij weten of er iemand is die die dag pony ritjes verzorgd en eventueel hoe laat. Even vragen in de winkel dus!

Is mijn hond ook welkom op de boerderij?

U hond is enkel en alleen welkom mits aangelijnd en wel opgevoed. Er zijn veel kinderen en dieren op het erf en onrustig gedrag van honden bezorgd zowel de dieren als de kinderen veel stress. Dan kunt u uw hond beter thuis laten.

Vragen jullie entree om de boerderij te bezoeken?

Nee, de entree is vrij.
Consumpties dienen wel van de boerderij te zijn.

Hoe werkt het parkeren?

Het naastgelegen parkeerterrein is van Natuurmonumenten, zij hebben betaald parkeren ingevoerd. Natuurmonumenten vraagt een parkeertarief. Het eerste half uur is parkeren vrij. Daarna is het € 1,75 per uur.

Een tip: je hoeft niet bij de betaalterminal af te rekenen bij vertrek. Het kenteken van de auto wordt gescant bij het oprijden en als u afrijdt, kunt u ook daar met een pinpas het parkeren betalen.

Groepen kunnen via hun gastvrouw uitrijkaarten kopen in het restaurant, deze zijn € 3,50 en dienen direct te worden voldaan.

Gratis parkeren kan in het dorp Haarzuilens op de grote parkeerplaats en bij de Hamtoren in vleuten. Beide parkeer-locaties zijn 10 minuten wandelen vanaf de boerderij. 

Moet ik reserveren in het restaurant?

Nee hoor, je kunt gewoon komen aanwaaien. Als u wilt reserveren kan dat alleen voor groepen boven de 10 personen. Wij reserveren altijd slechts een deel van het restaurant en nooit het hele restaurant. Er zijn dus altijd tafeltjes beschikbaar voor als je gewoon langs wilt komen. Bij drukte bestaat de kans dat je even moet wachten, maar er is ook een ruim terras. 

Waar blijft de serveerster?

Nou... Die komt waarschijnlijk niet. :) We vinden het ongedwongen karakter van de boerderij een groot goed. Daarom laten we iedereen vrij in wat ze bij ons willen nuttigen. U kunt daarom uw bestelling plaatsen bij de bar in het restaurant. Daar helpen we u met plezier. Het bestelde drinken krijg u meteen mee. Als u ook eten heeft besteld, zoeken we u later op en komen we dat even brengen. Eigen consumpties zijn niet toegestaan.